Het gevoel van Organon

Nieuws

30-12-2011  Afperser MSD had foto's van proefdieren

Een 23-jarige man uit Al­phen aan de Rijn wilde MSD uit Oss afpersen met foto's van proef­dieren. Hij zei deze in zijn bezit te hebben. Dat heeft zijn advocaat mr. Esther Vroegh gezegd. Woensdagavond laat is de man op vrije voeten gesteld. Van de raadka­mer van de rechtbank in Den Bosch mag hij het proces tegen hem nu thuis afwachten. Het Open­baar Ministerie (OM) had een ver­lenging van de inverzekeringstel­ling gevraagd met negentig dagen. Maar de raadkamer vond de vrees dat de man in herhaling zou vallen onvoldoende onderbouwd.

De Alphenaar werd vrijdag 16 de­cember aangehouden nadat hij MSD een brief had geschreven waarin hij een aanzienlijk geldbe­drag eiste. De man dreigde gevoeli­ge, interne informatie in de publici­teit te brengen als niet aan zijn eis werd voldaan. Volgens Vroegh is haar cliënt geen oud-werknemer van MSD, maar was hij wel gelieerd aan het bedrijf. Het OM legt zich neer bij de beslis­sing van de raadkamer om de Alp­henaar in vrijheid te stellen, maar heeft al wel aangegeven de zaak voor de meervoudige strafkamer te willen behandelen.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 3231 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!