Het gevoel van Organon

Nieuws

04-01-2012  Vermeende afperser MSD in Oss vrij

De man die vorig jaar december was aangehouden, omdat hij geneesmiddelenbedrijf MSD in Oss zou hebben afgeperst, is weer vrij. Justitie wilde dat hij langer vast zou blijven zitten. De raadkamer bij de rechtbank in Den Bosch heeft dit verzoek afgewezen. De inwoner van Alphen aan den Rijn blijft wel verdachte.

De inwoner van Alphen aan den Rijn werd op 16 december opgepakt. Hij had eerder die week MSD een brief gestuurd, waarin een aanzienlijk geldbedrag werd geëist. De man van 23 dreigde gevoelige, interne informatie in de publiciteit te brengen als niet aan zijn eis werd voldaan. De man heeft de poging bekend. Hij heeft financiële problemen. Volgens de politie had de verdachte een relatie met MSD, zonder in details te willen treden. Na de aanhouding deed de politie onderzoek in de woning van de man. Hierbij zijn computers in beslag genomen. MSD wil nadat bekend was geworden dat de man was gearresteerd geen details over de zaak geven, behalve dat ze opgelucht is dat de afpersingszaak is opgelost.


bron:  Omroep Brabant | Auteur: Hans Janssen
Dit bericht is 2514 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!