Het gevoel van Organon

Nieuws

08-07-2010  Kamer wil dat minister ingrijpt na massaontslag MSD

 Organon produceert onder andere de Pil, maar maakt ook veel meer producten die niets te maken hebben met Women Health.
Organon is vooral bekend van de Pil
Fotograaf: Onbekend
Bron: Elsevier
Het farmaceutische bedrijf MSD in Oss (voorheen Organon) ontslaat bijna de helft van de werknemers. 'Een forse klap voor Brabant,' vindt demissionair minister Maria van der Hoeven (CDA) van Economie. Het moederbedrijf van MSD, Merck, kondigde vandaag aan 2.175 van de 4.500 banen in Oss te schrappen. Verhoeven noemt de ingreep een 'gevoelig verlies aan werkgelegenheid, ook in de toeleveringssfeer'.

Kamerleden van het CDA hebben de minister gevraagd of ze met MSD wil praten over de motieven voor de verplaatsing van activiteiten uit Nederland en de sanering. PvdA-Kamerleden Mariëtte Hamer en Hans Spekman vragen de minister om spoedig met de gemeente Oss daarover in overleg te gaan. Ze willen weten wat er op korte termijn zal gebeuren om de veelal hoog opgeleide mensen die binnenkort bij MSD hun baan verliezen, aan ander werk te helpen. Volgens GroenLinks toont de aangekondigde reorganisatie aan dat het Nederlandse innovatiebeleid faalt.

Verhoeven heeft aangegeven dat het een bedrijfsbesluit is en dat de overheid daar niet tegen kan optreden. Het ministerie heeft vandaag wel te kennen gegeven zich te gaan inspannen om te bezien of en hoe een deel van de kennisinfrastructuur kan worden behouden.


bron:  Pil.jpg | Auteur: Maartje Willems
Dit bericht is 1557 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!