Het gevoel van Organon

Nieuws

17-07-2010  Demonstratie tegen ontslagen Organon

 Op 17 juli protesteerded bewoners uit Oss damen met medewerkers van Organon tegen de dreigende reorganisatie.
Protest in Oss
Fotograaf: ANP
Bron: Volkskrant
Ruim duizend mensen hebben zaterdagmiddag in het centrum van Oss geprotesteerd tegen het massa-ontslag bij farmaceut MSD. Dat meldt de SP, die de manifestatie organiseerde. Onder andere SP-leider Emiel Roemer en econoom Arnold Heertje spraken de betogers toe. Bij de demonstratie waren zowel Ossenaren als werknemers aanwezig. Dinsdag betoogden al 1200 werknemers bij de Tweede Kamer in Den Haag. MSD, voorheen Organon, wil 2175 van de vierduizend banen bij het bedrijf schrappen. Demissionair minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) liet weten dat zij geen stokje kan steken voor de ontslagen. Zij zei wel toe te willen helpen bij een doorstart van bedrijfsonderdelen. Ook wil Van der Hoeven werknemers die alsnog hun baan verliezen helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Woensdag komt de Kamer terug van het zomerreces om te praten over de ontslagen. De SP hoopt dat er druk op het Amerikaanse moederbedrijf zal worden uitgeoefend.


bron:  Protest-Oss.jpg | Auteur: Novum
Dit bericht is 1813 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!