Het gevoel van Organon

Nieuws

03-09-2010  Positieve reacties op uitstel ontslag Organon

Van minister tot vakbondsbestuurder zijn de reacties op het bereikte uitstel van de ontslagen bij MSD/Organon in Oss positief. De Amerikanen lijken te beseffen dat ze niet zomaar in Nederland een massa- ontslag kunnen afkondigen. De reacties op het uitstel van de reorganisatie bij MSD/Organon in Oss zijn over het algemeen posi­tief. Van minister Van der Hoeven tot aan vakbondsbestuurder Aran­ka Ouwehand wordt het bereikte compromis toegejuicht om tot 31 december het besluit om 2175 men­sen te ontslaan, op te schorten.

Het personeel is blij met het uit­stel maar is toch wat sceptisch. "De onzekerheid blijft", aldus Mar­tin Smit van het Actiecomité Het gezicht van Organon. Omdat het comité vindt dat er aandacht moet blijven, gaat de dagelijkse estafette­actie gewoon door. Deze time-out biedt het bedrijf een serieuze kans zich te bezinnen op de toekomst, aldus Ouwehand. "De winst is dat de Amerikaanse directie lijkt te be­seffen dat ze hier niet zomaar een besluit kunnen verordonneren. Want de mededeling op 8 juli was toch: dit is ons besluit en daar valt niet aan te tornen."

Dat stelt ook Koen Wiedhaup, ad­viseur van de Taskforce die de komst van een Life Science Park voorbereid. "Dit compromis laat zien dat de Amerikanen lijken te beseffen dat ze niet zomaar over al­les heen kunnen walsen." Hij hoopt dat er aan het eind van dit jaar goed plan uitkomt. "Maar we moeten de Amerikanen nu niet verder tegen de haren in strijken, want we hebben ze ook nodig."

De minister laat weten dat 'het ge­zamenlijke besluit van de OR en de directie past in het streven van de minister, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss om te werken aan een samen­hangende aanpak die toekomstper­spectief biedt.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1589 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!