Het gevoel van Organon

Nieuws

08-07-2010  Bonden verzetten zich tegen massaontslag

 De Blauw Wand is heel bekend in Oss. Hierachter vindt de opslag en productie van medicijnen plaats.
'De Blauwe Wand'
Fotograaf: ANP
Bron: Volkskrant
De vakbonden zijn fel gekant tegen de plannen van het voormalige Organon om ruim tweeduizend banen te schrappen. Het farmaceutische bedrijf, dat tegenwoordig MSD heet, meldde donderdag 2175 van de 4500 banen in Oss te laten verdwijnen. De bonden willen een gesprek met het bedrijf en vragen de politiek in te grijpen. 'Wij accepteren het niet dat al die mensen, die dit bedrijf zo groot hebben gemaakt, zomaar op straat worden gezet', laat bestuurder Jelle Loosman van CNV Vakmensen weten. 'Juist in deze economisch moeilijke tijd is de klap enorm. Zoveel mensen in de regio krijgen nu te horen dat ze hun baan verliezen.' Ook FNV Bondgenoten is tegen de forse 'herstructurering' die begin volgend jaar moet zijn uitgevoerd. De bond sprak eerder na geruchten over een op handen zijnd massaontslag al van een 'drama'. 'Als het waar is, is het dramatisch voor de werknemers en een grote klap voor de Nederlandse kenniseconomie.'

Het van oorsprong Nederlandse farmaciebedrijf Organon is vooral bekend als fabrikant van de anticonceptiepil. Het bedrijf werd in 2007 door AkzoNobel voor elf miljard euro van de hand gedaan. De Amerikaanse koper Schering-Plough fuseerde vorig jaar met branchegenoot Merck tot MSD. Het bedrijf noemt de maatregel 'ingrijpend maar noodzakelijk in de hevige concurrentiestrijd met branchegenoten.


bron:  msd-blauwe-wand.jpg | Auteur: Novum
Dit bericht is 1568 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!