Het gevoel van Organon

Nieuws

13-02-2008  Organon schrapt honderd banen

Het farmaceutische bedrijf Organon schrapt in Nederland honderd banen. Gedwongen ontslagen zijn daarbij niet uitgesloten zo heeft het bedrijf woensdag gemeld. De medewerkers zijn woensdag op de hoogte gesteld. Organon hoopt de meesten binnen het bedrijf te kunnen herplaatsen, zo heeft een woordvoerster laten weten. Maar in een aantal gevallen zal dat lastig zijn, omdat zij heel specifiek werk hadden.

Organon werd vorig jaar overgenomen door Schering-Plough. De banen vervallen doordat het hoofdkantoor van Schering-Plough in de Verenigde Staten is en blijft gevestigd. Daardoor zijn er op het hoofdkantoor van Organon in Oss doublures in functies ontstaan. In de nieuwe gecombineerde organisatie zijn die niet meer nodig. Bij het bedrijf geldt al geruime tijd een vacaturestop. Er zijn openstaande vacatures en een deel van de mensen wier functie verdwijnt, kan daarin doorstromen.

Bij Organon Nederland werken in totaal 5000 mensen.


bron:  Volkskrant | Auteur: ANP
Dit bericht is 1562 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!