Het gevoel van Organon

Nieuws

16-11-2007  VS keurt overname Organon goed

De autoriteiten in de Verenigde Staten hebben goedkeuring gegeven aan de overname van het Nederlandse farmaciebedrijf Organon BioSciences (OBS) door de Amerikaanse branchegenoot Schering-Plough. Dat heeft Akzo Nobel, het moederbedrijf van OBS, vrijdag bekendgemaakt. Voorwaarde is dat drie gevogeltevaccins van het diergeneesmiddelenonderdeel Intervet in de VS worden verkocht.

Hiermee is de weg vrijgemaakt voor de definitieve overname van het grootste Nederlandse farmaciebedrijf. Akzo Nobel kondigde in maart de verkoop van OBS aan voor 11 miljard euro aan Schering-Plough. De transactie is al goedgekeurd door de Europese Commissie. Akzo Nobel verwacht de verkoop van OBS voor het einde van dit jaar af te ronden. Het chemie- en verfconcern Akzo Nobel wendt de opbrengst aan om de overname van de Britse rivaal ICI te financieren.


bron:  Volkskrant | Auteur: ANP
Dit bericht is 1588 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!