Het gevoel van Organon

Nieuws

04-09-2010  Japanse bedrijven tonen interesse in Organon

Japanse farmaceutische be­drijven hebben zich gemeld voor de overname van Organon in Oss. Er zou zelfs al contact zijn geweest tussen MSD-directeur Hans Kortle­ver en een Japans concern. MSD/Organon wil een en ander niet bevestigen, maar erkent dat zich al gegadigden hebben gemeld aan de poort. "Concreet konden we niet zijn in afwachting van de door de onder­nemingsraad (OR) aangespannen procedure bij de Ondernemingska­mer", aldus woordvoerder Moni­que Mols van MSD/Organon. "Nu er een overeenstemming met de OR en raad van commissarissen (RvC) is, gaan we gezamenlijk de serieuze voorstellen en opties doornemen."

Naast de Japanse interesse zouden twee Nederlandse initiatieven zeer serieus zijn. Beide partijen zouden een equityfonds achter zich heb­ben, waardoor het benodigde geld gegarandeerd zou zijn. Een van de Nederlandse kandida­ten zou maandag een presentatie bij de provincie Brabant geven en in de loop van de week al om tafel zitten bij de Amerikaanse MSD­topman Richard Clarck.


bron:  Brabants Dagblad | Auteur: Henk Snijders
Dit bericht is 1689 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op n na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!