Het gevoel van Organon

Nieuws

02-09-2010  Interesse voor activiteiten Organon

Volgens het Amerikaanse farmaciebedrijf Merck is er interesse voor de Nederlandse activiteiten van Organon. Dat zei een woordvoerster van Merck donderdag, zo meldt het ANP. Een woordvoerder meldde aan MedicalFacts dat er inderdaad interesse in voor de vestiging in Oss. Er is interesse maar er is nog niet verder gesproken omdat dat in dit stadium nog niet eerder kon. In de nu ontstane situatie gaan directie samen met de OR en Raad van Commissarissen de opties en mogelijkheden bekijken. In deze fase is het van belang dat partijen rustig met elkaar aan de slag kunnen. De belangen zijn voor alle partijen hetzelfde, iedereen wil een goede toekomst voor Oss. De kennis, banen, zoveel mogelijk behouden. En gezamenlijk de opties bekijken. Er is nog een hoop te doen maar het is goed dat het vertrouwen er is.

In de tussentijd wordt ook gekeken naar andere mogelijkheden om de sluitingsplannen nog te voorkomen. Mocht dat niet het geval zijn, dan gaat de boel alsnog op slot. De komende maanden wordt onderzocht wat voor alternatieven er zijn voor het personeel, zodat hun kennis niet verloren gaat.

Het farmaceutische bedrijf MSD in Oss, het voormalige Organon, maakte donderdag bekend dat de sluiting van Organon in Oss en Schaijk wordt uitgesteld tot 31 december. De partijen hebben besloten om de alternatieven voor de activiteiten opnieuw te evalueren en voorstellen te onderzoeken op het gebied van onder meer werkgelegenheid, kennis, continuïteit en toekomstperspectieven.


bron:  Medicalfacts | Auteur: Medicalfacts
Dit bericht is 1508 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!