Het gevoel van Organon

Nieuws

02-09-2010  Plannen voor sluiting MSD Organon uitgesteld tot eind van dit jaar

De sluiting van het voormalige Organon in Oss is door MSD uitgesteld tot eind dit jaar. Tot die tijd zoeken moederbedrijf Merck en Organon naar alternatieven, melden de partijen donderdag in een gezamenlijk bericht. Merck & Co, Inc, de Raad van Commissarissen van Organon Biosciences Nederland B.V., de Directie van N.V. Organon en de Ondernemingsraad van N.V. Organon melden dat de plannen voor Oss en Schaijk, zoals op 8 juli door Merck aangekondigd, zullen worden uitgesteld tot en met 31 december 2010.

De partijen zullen gezamenlijk in goed vertrouwen alternatieven voor business development verkennen en stimuleren, en mogelijke voorstellen evalueren waarin een evenwicht wordt nagestreefd tussen de verschillende belangen van alle belanghebbenden, zoals werkgelegenheid, kennis, continui?teit, toekomstperspectieven en de economische belangenvan het bedrijf.

Indien er op uiterlijk 31 december 2010 geen oplossing, acceptabel voor alle partijen, is bereikt, zullen de partijen terugkeren naar hun oorspronkelijke juridische en feitelijke posities. De gerechtelijke procedure, gepland voor 2 september 2010, zal worden opgeschort tot januari 2011.Daarbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen werkgelegenheid, kennis, toekomstperspectieven en economische belangen van het bedrijf.

Merck had in juli aangekondigd de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van MSD over te hevelen naar de VS. Hierdoor verdwijnen mogelijk 2175 van de 4500 banen. De aangekondigde sluiting leidde tot veel ophef omdat het om een gezond bedrijf met veel hoogopgeleid personeel gaat. Een gerechtelijke procedure die tegen de sluiting was aangespannen, zou donderdag dienen. De zaak is uitgesteld tot januari.
bron:  Medicalfacts | Auteur: Janine Budding
Dit bericht is 1587 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!