Het gevoel van Organon

Nieuws

24-08-2010  Nijmeegse organisaties pleiten voor bundeling krachten Nijmegen en Oss

De Radboud Universiteit Nijmegen, het UMC St Radboud, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de gemeente Nijmegen gaan zich gezamenlijk inzetten voor het behoud van de kennis- en infrastructuur die opgebouwd is binnen MSD Oss. Ze hebben de minister van Economische Zaken laten weten dat ze hun bijdrage willen leveren aan een 'oplossing' die expertise en krachten bundelt van Nijmegen en Oss.

Een van de mogelijkheden die nu wordt onderzocht is de ontwikkeling van een Science Park in Oss. De Nijmeegse organisaties zijn echter van mening dat voor een succesvolle ontwikkeling van dat Science Park meerdere sterke kennisdragers nodig zijn. Omdat het onduidelijk is of dit soort (nieuwe) kennisdragers zich ook daadwerkelijk op het Science Park in Oss zullen gaan ontwikkelen, hebben de vier organisaties de minister van EZ laten weten dat ze graag ook andere opties willen onderzoeken.

Zij zijn ervan overtuigd dat bundeling van krachten van Nijmegen met Oss meer mogelijkheden biedt voor behoud van de kennisinfrastructuur met wellicht geringere investeringen. Vanwege de aanwezige kennisinfrastructuur, de expertise op het gebied van 'life sciences & health', de high-techcampussen, de faciliteiten voor startende bedrijven en de opleidingsfaciliteiten is Nijmegen een interessante samenwerkingskandidaat


bron:  Medicalfacts | Auteur: Alida Budding
Dit bericht is 1537 maal bekeken


Interessante kennis

Merck & Co is de op één na grootste leverancier van medicijnen in wereld. Hun streven is om hun markt uit te breiden naar groeimarkten zoals China, India en Japan. Een uitdaging want de wereldbevolking neemt snel toe!